با وجود ادعاي فعالان صنفي درباره ثبات نسبي قيمت گوشت، بررسيهاي ميداني نشان ميدهد قيمتها همچنان روند صعودي دارند و مديرعامل اتحاديه سراسري تعاونيهاي کشاورزي، کمبود نهادههاي دامي و برخي سياستهاي ناکارآمد را عوامل اصلي گراني عنوان کرد.به گزارش ايسنا، آنچه که اين روزها دوباره جريان ساز شده قيمت گوشت قرمز است که روند صعودي يافته و اين درحاليست که فعالان صنفي اين حوزه از ثبات نسبي قيمت گوشت خبر ميدهند؛ اما قيمت اين محصول مجددا افزايشي بوده است.براساس بررسيهاي ميداني، هر کيلو گوشت بره گوسفندي 795 هزار تومان، راسته گوسفندي 580 هزار تومان، ران گوسفند يک ميليون و 60 هزار تومان، گوشت چرخ کرده گوساله 525 هزار تومان، گوشت ران گوساله 890 هزار تومان، راسته گوسفندي با استخوان 725 هزار تومان، گوشت قلوهگاه گوسفند 465 هزار تومان، گوشت گوساله سردست 895 هزار تومان، راسته گوسفند مغز شده بياستخوان يک ميليون و 100 هزار تومان به فروش ميرسد. در اين ميان برخي هنوز در تلاشند پروتئين مورد نياز خود را به ميزان کمتر از گذشته از طريق گوشت قرمز تامين کنند و برخي ديگر نيز قدرت خريد ندارند و کم رونقي بازار اين محصول نشان از کاهش قدرت خريد مردم دارد.اينکه حذف اين محصول از سفره غذايي مردم چه آسيبهايي براي سلامت مردم به همراه دارد، بخش مهم ماجرا است؛ اما حالا بعد از فرهنگسازي براي جامعه که بايد اين محصول به ميزان لازم براي تامين پروتئن مصرف شود در مرحلهاي قرار داريم که نميتوانند آن را خريداري و مصرف کنند که در ادامه اين مطلب به دليل افزايش قيمت اين روزهاي گوشت قرمز پرداخته شده است.مجتبي عالي، مديرعامل اتحاديه سراسري تعاونيهاي کشاورزي دامداران ايران، درباره دلايل افزايش قيمت گوشت گفت: در شرايطي که طي هفتههاي گذشته از افزايش عرضه دام سخن گفته ميشد، واقعيت بازار نشان ميدهد مشکل اصلي در بخش نهادههاست. دولت نهادههاي دامي را به صورت قطرهچکاني تأمين ميکند و همين امر باعث شده دامداران براي جبران هزينهها و تأمين نياز فوري، دامهاي مولد خود را زودتر از موعد کشتار کنند.وي افزود: درحال حاضر، جو و ذرتي که بايد در سامانه بازارگاه با نرخ 11 هزار و 300 تومان عرضه شود، يا موجود نيست يا بهسختي در دسترس دامداران قرار ميگيرد، درحالي که در بازار آزاد، قيمت ذرت به 23 تا 25 هزار تومان و سوياي خوراک دام به بيش از 30 هزار تومان رسيده است. همين افزايش قيمت نهادهها فشار مضاعفي به دامداران وارد کرده و در نتيجه بهاي گوشت قرمز نيز در بازار رو به افزايش گذاشته است.عالي با اشاره به فعاليت واسطهها و دلالان در بازار گوشت و نهادهها گفت: برخي فعالان صنعتي بهويژه در حوزه سوسيس و کالباس، دامهاي مولد را خريداري و در سردخانهها ذخيره کردهاند که اين روند نيز به التهاب بازار دامن زده است. مديرعامل اتحاديه سراسري تعاونيهاي کشاورزي دامداران ايران، مشکل اصلي را ناشي از نبود برنامهريزي و تدبير کافي در وزارت جهاد کشاورزي دانست و افزود: طبق قانون، وزارتخانه بايد براي ذخيرهسازي نهادههاي استراتژيک برنامهريزي ميکرد، بهويژه با توجه به شرايط منطقه و بحرانهاي بينالمللي، اما متأسفانه اين اتفاق نيفتاد و همين مسئله دامداران را در شرايط دشوار قرار داده است.وي تصريح کرد: در کشور کمبود دام وجود ندارد و اگر نهادهها بهموقع تأمين شود، مشکلي براي خودکفايي نخواهيم داشت. اما واقعيت اين است که نميتوان دام را با "هوا" نگه داشت. اگر دولت برنامهريزي دقيقي براي واردات نهادهها و همکاري با تشکلهاي دامداري داشته باشد، امکان رسيدن به خودکفايي کامل در توليد گوشت قرمز وجود دارد.عالي با اشاره به راهکارهاي پيشنهادي اتحاديه گفت: واردات و کشت علوفههاي پاييزه مانند نخود علوفهاي ميتواند بخشي از نياز خوراک دام را تأمين کند، اما با وجود مکاتبات متعدد، تاکنون گوش شنوايي در وزارت جهاد کشاورزي براي اجراي اين برنامهها وجود نداشته است.