وزارت خارجه ادعاي حضور کارشناسان نظامي ايران در يمن را قوياً تکذيب کرد
سخنگوي وزارت خارجه کشورمان با رد ادعاي مداخله ايران در يمن، اتحاديه اروپا را به دليل مشارکت در تحريم و محاصره اين کشور مسئول دانست و خواستار توقف حملات نظامي، رفع محاصره و احترام به حاکميت ملي يمن شد.
اسماعيل بقائي ادعاي بياساس کايا کالاس، مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا مبني بر مداخله ايران در درگيريهاي عربستان-يمن را رد کرد و افزود: اتحاديه اروپا خود به دليل مشارکت در تحريم و محاصره اقتصادي مردم يمن، شريک نقضهاي فاحش حقوق بشر در يمن است و مقامات اروپايي نميتوانند با اظهارنظرهاي فرافکنانه، خود را از مسئوليت مبرا کنند.
وي همچنين ادعاهاي مطرحشده مبني بر حضور کارشناسان نظامي ايران در يمن را قويا تکذيب و تأکيد کرد: انتشار اين اخبار جعلي با هدف سرپوش گذاشتن بر واقعيتها و منحرفکردن افکار عمومي صورت ميگيرد.
بقائي خاطرنشان کرد ملت يمن ثابت کردهاند که از توانمندي، تجربه، شهامت و اراده لازم براي دفاع از حاکميت ملي و کرامت انساني خود برخوردارند و در اين راه نيازي به مداخله هيچ طرفي ندارند.
بقائي با محکومکردن حملات نظامي عليه مناطق مختلف يمن، بهويژه تأسيسات مدني، زيرساختهاي حياتي و مناطق مسکوني که منجر به شهادت بيش از 270 نفر از مردم مسلمان يمن از جمله 130 کودک و زن و مجروحشدن بيش از 650 نفر، و نيز تخريب زيرساختها و منازل مردم شده است، خواستار توقف تجاوزات عليه حاکميت ملي و تماميت سرزميني يمن شد.
سخنگوي وزارت امور خارجه با يادآوري موضع اصولي ايران در قبال درگيريهاي جاري در شبه جزيره عربستان تأکيد کرد: برقراري صلح در شبه جزيره عربستان مستلزم توقف حملات نظامي، احترام به حق تعيين سرنوشت مردم يمن، پايان دادن به محاصره دريايي و هوايي اين کشور، و گفتگو براساس نقشه راه مورد توافق بين يمنيها و عربستان ميباشد و جمهوري اسلامي ايران آماده هر نوع مساعدت در اين زمينه است.
بقائي با انتقاد از سوء استفاده مستمر از شوراي امنيت سازمان ملل براي توجيه محاصره غيرانساني يمن، بر ضرورت توقف فوري حملات نظامي،رفع کامل محاصره و محدوديتهاي غيرقانوني عليه اين کشور تأکيد کرد.
*پاسخ بقائي به حمايت وزير خارجه آلمان از تجاوز نظامي آمريکايي صهيونيستي عليه ايران
سخنگوي وزارت امور خارجه کشورمان همچنين به اظهارات وزير امور خارجه آلمان در توجيه تجاوز نظامي آمريکا و رژيم صهيونيستي واکنش نشان داد.
اسماعيل بقائي در فضاي مجازي نوشت: وزير خارجه آلمان با تأييد تجاوزگري آمريکا و اسرائيل عليه ايران، خود را در حد توجيهکننده شنيعترين جنايات جنگي تقليل داده است. زماني صدراعظم مرتس با هيجان اعلام کرده بود که اسرائيل با حمله به ايران "کار کثيف ما را انجام ميدهد." اما تنها چندماه بعد، همين صدر اعظم از هزينه 100 ميليارد يورويي اين جنگ براي اقتصاد اروپا مينالد! اکنون وزير خارجهاش به صرافت توجيه تجاوز نظامي عليه ايران افتاده است. وي دچار چنان بيتفاوتي و زوال اخلاقي شده که نه توجهي به هزينههاي انساني و جنايات ارتکابي دارد و نه خسارات اقتصادي آن براي کشور خودش و اروپا را درک ميکند. ضربالمثل آلماني توصيه ميکند که "آدمي بايد از خسارت درس بگيرد." اما "هانس سربههوا" اهل درسآموزي نيست.
پيش از اين "يوهان وادهفول" وزير خارجه آلمان در اظهارات گزافي مدعي شده بود ايران مسبب درگيريها است زيرا به دنبال هستهاي شدن است و از گروههاي شبهنظامي حمايت ميکند.