تأکيد رئيس اتاق اصناف تهران بر لزوم بهبود کيفيت آردرئيس اتاق اصناف تهران با بيان اينکه بايد آرد باکي
تأکيد رئيس اتاق اصناف تهران بر لزوم بهبود کيفيت آردرئيس اتاق اصناف تهران با بيان اينکه بايد آرد باکيفيتتري به مردم برسد، گفت: پيشنهاد نهايي ما اين است که نرخ نان در کشور تکنرخي شود تا جلوي رانت و مشکلات فعلي گرفته شود.حميدرضا رستگار، رئيس اتاق اصناف تهران، درباره تعيين دستوري نرخ برخي از اصناف گفت: يکي از اشکالات موجود اين است که نرخها دير به دست ما ميرسد و وارد فرآيند رسيدگي، تأييد يا تعيين تکليف ميشود. اکنون در ماه مرداد قرار داريم، اما هنوز چند اتحاديه نتوانستهاند نرخ خود را دريافت کنند؛ به عنوان مثال، نرخ اتحاديه آرايشگران بايد ازسوي اتاق اصناف تأييد شود. ما مسئوليت خود را انجام دادهايم، اما مشخص نيست چرا اين فرآيند تا مرداد به طول انجاميده است.وي افزود: اگر ما مرجع هستيم، نرخهايي که ارائه ميدهيم پس از تصويب کميسيون نرخگذاري و براساس بررسيهاي ميداني، هزينه آب، برق، گاز، ماليات، کارگر و تحليلهاي دقيق تعيين ميشود. متأسفانه پس از انجام کار توسط ما، سازمان مرتبط بايد تعيين تکليف کند که اين کار را انجام نميدهد.رئيس اتاق اصناف تهران ادامه داد: در اين فاصله زماني، واحد صنفي نميتواند بدون نرخ فعاليت کند. همانطور که حقوق کارمندان ابتداي سال تعيين ميشود، نرخها هم بايد به موقع مشخص شود. وقتي اجارهبها و هزينههاي آب، برق و ساير موارد بهروز ميشود، منطقي نيست که نرخها معطل بمانند. وي افزود: دستگاههاي مرتبط بايد حداکثر تا پايان فروردين نرخ را تصويب کنند تا 11 ماه باقيمانده سال، فعاليتها طبق قانون و ضوابط انجام شود.رستگار با اشاره به بحث نان گفت: به دليل حساسيت ملي و سهم بالاي يارانهاي که دولت پرداخت ميکند، هدف اين است که اين يارانه به دست مصرفکننده نهايي برسد. اما چند نرخي بودن نان باعث ميشود نتوانيم نظارت و بازرسي دقيق انجام دهيم. اتحاديه نانوايان تحليل نرخ نان را ارائه کرده است، ولي اگر واحد صنفي را موظف به پخت نان دولتي کنيم، هزينه و درآمد بايد منطبق با واقعيت باشد و نميتوان از نانوا خواست با هزينه شخصي اين کار را انجام دهد.وي تصريح کرد: پيشنهاد نهايي ما اين است که نرخ نان در کشور تکنرخي شود تا جلوي رانت و مشکلات فعلي گرفته شود و يارانه مستقيم به دست مردم برسد. درحال حاضر، طبق آمار، بيشتر نانواييها مخصوصاً در شهرستانها نان دولتي ميپزند، اما بايد به سمت تکنرخي شدن حرکت کنيم.رستگار گفت: امروز متأسفانه نان خشک گرانتر از نان تازه است. اين به خاطر آن است که برخي نان يارانهاي را خشک کرده و ميفروشند. مردم هم بايد در مصرف دقت کنند تا منابع هدر نرود. رئيس اتاق اصناف تهران افزود: کيفيت نان نيز جاي بحث دارد که بخشي مربوط به تجهيزات و آموزش نانوايان و بخشي مربوط به کيفيت آرد است. بايد آرد باکيفيتتري به مردم برسد.