موسسه فرهنگی و مطبوعاتی روزنامه جمهوری اسلامی

شماره 13218
ميوه پاييزي براي سلامتي و زيبايي

خرمالو يکي از انواع درختان اصيل آسيايي است که عمده باغ‌هاي آن در کشورهاي چين و ژاپن است. از مهم‌ترين خواص خرمالو مي‌توان به درمان سکسکه، کاهش کلسترول بد، سلامت دستگاه گوارش، تقويت بينايي، درمان فشار خون بالا، کاهش وزن، افزايش رشد جنين، درمان سرماخوردگي، تقويت قدرت جنسي مردان، پيشگيري از سرطان پروستات، تقويت سيستم ايمني، کاهش چين و چروک پوست و مرطوب‌کننده طبيعي پوست اشاره کرد. طبع خرمالو گرم و‌تر است.خرمالوي رسيده از ميوه‌هاي غني از فيبر است و به همين دليل مي‌تواند به عملکرد صحيح گوارش کمک کند. ميوه خرمالو حاوي ماده‌اي به نام تانن است که اين ماده مي‌تواند به تنظيم حرکات روده‌اي کمک کند و در نتيجه باعث سلامت دستگاه گوارش و بهبود عملکرد روده‌ها مي‌شود. به طور کلي، خرمالو براي روده بسيار مفيد است، زيرا با داشتن فيبر فراوان، حرکات روده را منظم کرده و از بروز مشکلاتي مانند يبوست يا اسهال جلوگيري مي‌کند؛ مصرف متعادل خرمالو براي روده به ويژه در فصل پاييز، مي‌تواند نقش مهمي در تقويت سلامت گوارش و پاک‌سازي روده‌ها از مواد زائد داشته باشد.ماسک خرمالو از روش‌هاي بسيار مفيد براي رفع چين و چروک‌هاي پوست صورت است. براي تهيه اين ماسک يک خرمالو را پوره کنيد و به همراه يک زرده تخم مرغ و 4 قطره آبليمو با هم ترکيب کنيد تا يکدست شوند، سپس روي پوست صورت و گردن خود ماساژ دهيد. پس از گذشت 10 تا 15 دقيقه پوست خود را با آب ولرم بشوييد. البته قبل از استفاده از هر ماسکي حتماً تست حساسيت پوست بگيريد تا با مشکل مواجه نشويد.خرمالو ميوه‌اي مغذي و مفيد براي زنان است که به دليل وجود ويتامين‌هاي A و C، کاروتن، کلسيم و فسفر، نقش مهمي در تقويت سيستم ايمني، بهبود عملکرد قلب، تقويت بينايي و رشد و استحکام استخوان‌هاي جنين دارد. مصرف خرمالو براي زنان به مقابله با کم‌خوني کمک مي‌کند و منبعي عالي براي افزايش انرژي و تقويت قواي جسماني است. علاوه بر اين، آنتي‌اکسيدان‌هاي موجود در خرمالو مي‌توانند به بهبود سلامت پوست، پاکسازي کبد و پيشگيري از برخي انواع سرطان کمک کنند.همچنين، مصرف خرمالو در بارداري به دليل داشتن فيبر بالا، به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و جلوگيري از يبوست – يکي از مشکلات شايع دوران بارداري – کمک مي‌کند. ويتامين C موجود در خرمالو نيز به تقويت سيستم ايمني بدن مادر و جذب بهتر آهن کمک مي‌کند که براي جلوگيري از کم‌خوني در بارداري ضروري است.کساني که با بيماري‌هاي چشمي مواجه هستند، معمولاً از کمبود ويتامين A در بدن رنج مي‌برند. براي جلوگيري از اين مشکلات بهتر است ويتامين A بدن در سطح متعادل باشد که يکي از راه‌هاي جذب اين ويتامين مصرف مواد غذايي و ميوه‌هاي‌داري ويتامين A است. خرمالو از ميوه‌هايي محسوب مي‌شود که مي‌تواند به جذب بيشتر ويتامين A در بدن کمک کند و به همين دليل براي تقويت بينايي مفيد است.خرمالو براي لاغري انتخابي عالي براي افرادي است که به دنبال کاهش وزن به روش طبيعي هستند. اين ميوه خوش‌طعم با داشتن فيبر فراوان و چربي بسيار کم، باعث ايجاد احساس سيري طولاني‌مدت مي‌شود و از پرخوري جلوگيري مي‌کند. از طرفي، ميزان کالري و کربوهيدرات خرمالو پايين است و در عين حال انرژي لازم بدن را تأمين مي‌کند. فيبر موجود در خرمالو به بهبود هضم غذا و پاک‌سازي دستگاه گوارش کمک مي‌کند و در روند چربي‌سوزي نقش مؤثري دارد. به همين دليل مصرف متعادل خرمالو براي لاغري مي‌تواند بخشي مفيد از رژيم غذايي سالم باشد.خرمالو ميوه‌اي پر از خواص است که ويتامين C بالايي دارد و به عنوان يک ماده طبيعي تقويت‌کننده سيستم ايمني بدن عمل مي‌کند. مصرف خرمالو براي سرماخوردگي بسيار مفيد است، زيرا مي‌تواند علائم اين بيماري را کاهش دهد و روند بهبود را سريع‌تر کند. اين ميوه نه تنها انرژي بدن را افزايش مي‌دهد، بلکه برگ‌هاي آن نيز براي مقابله با علائم تنفسي مثل سرفه مفيد هستند. برگ‌هاي خرمالو حاوي موادي آنتي‌هيستاميني هستند که به کاهش واکنش‌هاي آلرژيک کمک مي‌کنند. براي مقابله با گلودرد، مصرف آب خرمالو توصيه مي‌شود، چرا که باعث نرمي و آرامش در ناحيه سينه مي‌شود. علاوه بر اين، خواص ضد ميکروبي خرمالو به مهار عفونت‌هاي ويروسي، قارچي و باکتريايي کمک مي‌کند. به طور کلي، خرمالو براي سرماخوردگي يک ميوه چندمنظوره و بسيار مفيد است که مي‌تواند سلامت بدن را تقويت کرده و علائم بيماري را کاهش دهد.خرمالو يک ميوه شيرين و سرشار از قندهاي طبيعي مانند فروکتوز و گلوکز است. مصرف بيش از حد اين ميوه مي‌تواند باعث افزايش ناگهاني سطح قند خون شود، به‌ويژه در افرادي که به ديابت يا مقاومت به انسولين مبتلا هستند. افزايش قند خون نه‌تنها ممکن است کنترل ديابت را دشوار کند، بلکه مي‌تواند عوارضي مانند خستگي، تشنگي بيش از حد، افزايش اشتها و در موارد حادتر مشکلات جدي‌تري مانند هايپرگلايسمي يا کماي ديابتي را به دنبال داشته باشد. به همين دليل، افراد ديابتي بايد مصرف خرمالو را محدود کرده و در صورت تمايل، آن را همراه با غذاهايي با شاخص گليسمي پايين‌تر مصرف کنند تا تأثير آن بر قند خون کاهش يابد.