موسسه فرهنگی و مطبوعاتی روزنامه جمهوری اسلامی

شماره 13218
مصرف شکر قهوه‌اي براي مبتلايان به ديابت محدوديت دارد

دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، درباره باور نادرستي در ميان مردم درباره مصرف شکر قهوه‌اي، تأکيد کرد: مصرف شکر قهوه‌اي براي مبتلايان به ديابت محدوديت دارد.براساس توضيحات دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، مصرف شکر قهوه‌اي براي افراد مبتلا به ديابت هيچ‌گونه استثنايي نسبت به شکر سفيد ندارد و بايد به اندازه محدود مصرف شود.به طور کلي، هر قاشق غذاخوري شکر قهوه‌اي يا سفيد حاوي حدود 15 گرم کربوهيدرات است، اين کربوهيدرات‌ها از نوع ساده بوده و شاخص گلايسمي بالايي دارند، به همين دليل منجر به افزايش ناگهاني قند خون مي‌شوند. از اين رو، توصيه مي‌شود مصرف کربوهيدرات‌هاي ساده تا حد امکان کاهش يابد.در توضيح تفاوت اين دو نوع شکر آمده است که شکر قهوه‌اي نيز از نيشکر به دست مي‌آيد و تنها مقدار اندکي مواد معدني از جمله کروم دارد، در برخي مطالعات ديده شده که به دليل وجود کروم - که به عنوان عامل تحمل گلوکز شناخته مي‌شود - شکر قهوه‌اي ممکن است در کنترل قند خون اندکي بهتر از شکر سفيد عمل کند، اما اين تفاوت بسيار ناچيز است و توصيه نمي‌شود بيماران ديابتي در مصرف آن آزاد باشند.دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت تأکيد کرده است که بيماران مبتلا به ديابت بايد همواره مصرف انواع قند و شکر را تحت نظر متخصص تغذيه و در چارچوب رژيم غذايي کنترل‌شده انجام دهند.