تغذيه سالم ميتواند به حفظ سلامت چشمها کمک کرده و از بروز بيماريهاي چشمي جلوگيري کند. شقايق هاديزاده، کارشناس علوم تغذيه و متخصص تغذيه در کلينيک ديابت پژوهشگاه رويان در مورد تأثير تغذيه بر سلامت چشمها مطرح کرد: «تغذيه مناسب و اصولي ميتواند تأثير زيادي بر سلامت چشمها داشته باشد. يک برنامه غذايي درست نه تنها به پيشگيري از بيماريهاي چشمي کمک ميکند، بلکه ميتواند از سلامت چشمها نيز محافظت کند.»اين مشاور تغذيه گفت: «ويتامين A يکي از ترکيبات مؤثر در اين زمينه است که در سبزيجات و ميوههاي زرد رنگ مانند هويج، طالبي و کدو حلوايي به ميزان زيادي يافت ميشود. اين ويتامين نقش محافظتي دارد و از بروز بيماريهاي چشمي جلوگيري ميکند.»وي افزود: «همچنين، ويتامين C ميتواند به کاهش فشار چشم کمک کند و در سلامت چشم مؤثر باشد. نياز روزانه بدن به ويتامين C حدود 60 ميليگرم است که ميتوان آن را از منابعي مانند کلم بروکلي (يک ليوان)، فلفل دلمهاي (نصف ليوان)، يا آب مرکبات مانند پرتقال (يک ليوان فرانسوي) تأمين کرد.»شقايق هادي زاده توضيح داد: «ويتامين E نيز از آن دسته ويتامينهايي است که خاصيت آنتياکسيداني دارد و به محافظت از سلولهاي چشمي کمک ميکند. اين ويتامين در آجيلها و مغزيجات مانند بادام، بادام زميني و تخمه آفتابگردان موجود است.»متخصص تغذيه در کلينيک ديابت پژوهشگاه رويان اضافه کرد: «در کنار اينها، اسيدهاي چرب ضروري نيز براي سلامت چشم مهم هستند. متخصصان تغذيه توصيه ميکنند که حداقل يک يا دو بار در هفته ماهي در برنامه غذايي افراد گنجانده شود، چرا که علاوه بر کمک به کاهش فشار چشم، نقش مهمي در سلامت چشمها ايفا ميکند. گردو و کنجد نيز به دليل داشتن اسيدهاي چرب امگا-3 ميتوانند اثرات مثبتي در اين زمينه داشته باشند.»