موسسه فرهنگی و مطبوعاتی روزنامه جمهوری اسلامی

شماره 13218
جهت اطلاع

 

 

*دعوت از وزیر کشور حکومت خودخوانده طالبان برای شرکت در اجلاس وزیران کشور سازمان اکو در تهران، باعث تعجب شدید ناظران شد. طبق آنچه اعلام شد این اجلاس با هدف تأمین امنیت منطقه برگزار شد و طالبان براساس گزارش رسمی سازمان ملل، با حمایت از 20 گروه تروریستی در افغانستان اکنون به کانون صدور ناامنی به کشورهای منطقه تبدیل شده است. جنگ طالبان با پاکستان نیز نشانه دیگر ضدامنیتی بودن حکومت خودخوانده طالبان است. این تعجب وقتی بیشتر می‌شود که توجه داشته باشیم ایران و کشورهای منطقه حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته‌اند.

*مداخلات آمريکا در لبنان به بالاترين ميزان رسيده است. تام باراک، فرستاده رئيس ‌جمهور آمريکا اعلام کرد بيروت بايد تصميم نهايي را در قبال سلاح‌ حزب‌الله بگيرد. به نوشته «الاخبار»، تام باراک گفته است: اين آخرين سفر من به لبنان است. به سه مقام عالي‌رتبه اين کشور خواهم گفت که فقط يک فرصت باقي مانده، يا تصميم بگيرند با ميانجي‌گري آمريکا وارد مذاکرات مستقيم با اسرائيل شوند تا جدول زماني و سازوکاري براي خلع سلاح حزب‌الله تعيين شود يا لبنان به حال خود رها خواهد شد و هيچ‌کس، نه در آمريکا و نه در منطقه، ديگر اهميتي به آن نخواهد داد. «جوزف عون» رئيس ‌جمهور لبنان در پاسخ به درخواست‌هاي غرب براي اجراي خلع سلاح حزب‌الله گفته چنين اقدامي «ممکن نيست» و ارتش در موقعيتي نيست که بتواند اين مأموريت را انجام دهد.

*وزير اسبق اقتصاد در يک برنامه تلويزيوني گفت: از سال 1401 تا 1403 بانک مرکزي 200 هزار ميليارد تومان به بانک آينده پول داده است. هر کس داده خيلي بيجا کرده؛ نبايد اين کار را مي‌کرد. طهماسب مظاهري افزود: چرا اين پول را داده است؟ زيرا مديران خود را در بانک آينده به کار گرفته است.

*سخنگوي کميسيون بهداشت و درمان مجلس گفت: متأسفانه تأمين ارز دارو توسط بانک مرکزي انجام نمي‌شود. سلمان اسحاقي افزود: اگر تخصيص و تأمين ارز به موقع انجام نشود دو ماه ديگر در کشور کمبود داروهايي را داريم که حتماً مورد نياز مردم و بيماران هستند و در صورت عدم تأمين ارز، متأسفانه در دسترس نخواهند بود.