همدان-خبرنگار روزنامه جمهوري اسلامي: رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان همدان از کاهش 20 درصدي ضايعات محصول سيبزميني در اين استان خبر داد و گفت: با توسعه زيرساختهاي فرآوري و ذخيرهسازي، ميزان ضايعات سيبزميني همدان به کمتر از پنج درصد رسيده است.رضا بهراملو با اشاره به اهميت صنايع تبديلي در کاهش ضايعات محصولات کشاورزي، افزود: فرآوري و ذخيرهسازي اصولي، ضمن کاهش ضايعات، به پايداري اشتغال و ارتقاي معيشت روستاييان نيز کمک ميکند.وي ميزان توليد سالانه محصولات کشاورزي استان را حدود پنج ميليون تن اعلام کرد.وي يکي از چالشهاي اساسي سالهاي گذشته را نبود سردخانهها و انبارهاي مناسب دانست و گفت: تاکنون 103 سردخانه با ظرفيت مجموع 30 هزار تن در استان ايجاد شده که نقشي مؤثر در حفظ کيفيت و افزايش ماندگاري محصولات داشتهاند.بهراملو با اشاره به برداشت 350 هزار تن سيبزميني بهاره از سطح 8500 هکتار اراضي، گفت: ميانگين برداشت اين محصول در هر هکتار 40 تن است.وي افزود: همدان تنها توليدکننده سيبزميني کشور از اواخر تير تا پايان مرداد است و اين مزيت باعث صادرات به استانهاي مختلف و حتي کشورهاي خارجي شده است.به گفته رئيس سازمان جهاد کشاورزي همدان، اين استان با 26 هزار هکتار اراضي زير کشت سيبزميني و پيشبيني توليد سالانه يک ميليون تن، رتبه نخست توليد اين محصول را در کشور داراست.بگفته اين مسئول بيش از 90 درصد مزارع مجهز به سيستم آبياري تحت فشار بوده و 95 درصد عمليات کاشت، داشت و برداشت مکانيزه انجام ميشود.گفتني است؛ وسعت کل اراضي کشاورزي همدان يکميليون و 949 هزار هکتار است که 722 هزار هکتار آن زير کشت سالانه و دائمي قرار دارد. در اين استان 115 هزار بهرهبردار در حوزه کشاورزي، باغي و امور دام فعاليت ميکنند.