موسسه فرهنگی و مطبوعاتی روزنامه جمهوری اسلامی

شماره 13490

واکنش بقائي به موضع کانادا درباره جزاير سه‌گانه ايراني:

کانادا تاريخ خود را فراموش نکند

سخنگوي وزارت امور خارجه ايران تأکيد کرد که هم‌صدايي نخست‌وزير کانادا با ادعاي پوچ امارات درباره جزاير ايراني، تناقضي آشکار و نقض فاحش اصول منشور سازمان ملل است.

اسماعيل بقائي در واکنش به هم‌صدايي نخست‌وزير کانادا با مقام اماراتي در تکرار ادعاي بي‌اساس عليه جزاير سه‌گانه ايراني در خليج فارس، در فضاي مجازي نوشت: امارات در 1971 ميلادي ايجاد شد. با وجود اين، درباره سه جزيره‌اي ادعاي مالکيت مي‌کند که پيشينه ايراني آنها و تعلقشان به قلمروي ايران به چند هزار سال قبل از ايجاد اين فدراسيون در 1971 بازمي‌گردد. عجيب اينکه حالا نخست‌وزير کانادا با اين ادعاي پوچ هم‌صدا شده است!

بقائي افزود: کانادا بيش از هر کشور ديگري بايد اهميت حرمت‌گذاري به تماميت سرزميني و حاکميت ملي کشور‌ها را متوجه باشد. کانادا بايد تاريخ خودش را به ياد بياورد: حمله آمريکا به کانادا در جنگ سال 1812 ميلادي، مانيفست الحاق مونترال در 1849 ميلادي و جديدتر از همه تهديد‌هاي ترامپ درباره تبديل کانادا به ايالت پنجاه‌ويکم آمريکا!

سخنگوي وزارت خارجه گفت: تماميت ارضي و تعهد به واقعيت‌هاي تاريخي براي کانادا يک اصل است يا فقط وقتي پاي خودش در ميان باشد، مهم مي‌شود؟

بقائي تصريح کرد: کشوري که خود قرن‌ها براي حفظ تماميت ارضي‌اش در برابر طمع‌ورزي همسايه جنوبي ايستاده، چگونه مي‌تواند در قبال اختلافي ساختگي و موهوم، جانب ادعاي ارضي دروغيني که به مثابه ماجراجويي خطرناک است بگيرد و به اين فکر نکند که کار او به منزله بريدن شاخه‌اي است که خود روي آن نشسته است؟