موسسه فرهنگی و مطبوعاتی روزنامه جمهوری اسلامی

شماره 13487

جهت اطلاع

*روزنامه گاردين از پيش افتادن گادي آيزنکوت رقيب نتانياهو در انتخابات کنيسه رژيم صهيونيستي خبر داد. براساس اين گزارش که مستند به نظرسنجي‌هاست، نخست‌وزير اين رژيم اکثريت خود را از دست خواهد داد.

*وزير خارجه عُمان گفت ايران و کشورهاي عربي حاشيه خليج فارس با همديگر روابط دوستي دارند. البوسعيدي يک جريان درصدد القاء اين ذهنيت است که ميان ايران و کشورهاي عربي حاشيه خليج فارس خصومت وجود دارد ولي اين يک تصور کاملاً نادرست است زيرا واقعيت اينست که عرب‌ها و ايرانيان قرن‌ها در صلح و آرامش زندگي کرده‌اند.

*رئيس سابق موساد بشدت از نتانياهو به خاطر جنگ عليه ايران انتقاد کرد. وي گفت ادعاي نتانياهو درباره تهديد هسته‌اي ايران بيهوده است و ترور رهبر ايران خطائي راهبردي بود که مي‌تواند پيامدهاي امنيتي بلندمدتي براي اسرائيل داشته باشد.

*قطر اعلام کرد تلاش‌هاي ميانجيگرانه بر فراهم کردن زمينه پايان‌بخشي به بحران ميان واشنگتن و تهران از مسيرهاي مسالمت‌آميز متمرکز است. وزارت خارجه قطر با اشاره به سفر يک هيأت قطري به تهران اضافه کرد: دوحه از ايران اظهارات مثبتي درباره شکل‌گيري نظام امنيتي منطقه‌اي شنيده است، اما تهران بايد حسن نيت خود را نيز در اين زمينه نشان دهد.

*60 نماينده پارلمان اروپا خواستار برگزاري نشست اضطراري براي بررسي اعمال تحريم عليه اسرائيل شدند. اين درخواست در پي تشديد حملات رژيم صهيونيستي در کرانه باختري مطرح شده است.

*روزنامه انگليسي "فايننشال تايمز" در گزارشي با استناد به نتايج يک نظرسنجي سراسري اعلام کرد 69 درصد از رأي‌دهندگان آمريکايي نسبت به فساد، منفعت‌طلبي شخصي و تعارض منافع در دولت دونالد ترامپ نگران هستند. براساس اين نظرسنجي 56 درصد از پاسخ‌دهندگان از بدتر شدن وضعيت مالي خود از زمان بازگشت ترامپ به قدرت خبر داده‌اند. افزايش هزينه‌هاي زندگي و پيامدهاي اقتصادي جنگ با ايران نيز به نارضايتي عمومي دامن زده و در آستانه انتخابات ميان‌دوره‌اي آمريکا، به یک مشکل جدي براي جمهوري‌خواهان تبديل شده است.