مديرعامل شرکت ملي گاز:
پايداري گازرساني در گرو همراهي مردم است
مديرعامل شرکت ملي گاز ايران با اشاره به افزايش حدود 70 ميليون مترمکعبي مصرف گاز (معادل 30 درصد) در بخش خانگي، تجاري و صنايع جزء طي پنج روز گذشته، بر ضرورت مديريت مصرف، رعايت دماي آسايش 20 درجه و همکاري مشترکان براي پايداري شبکه گاز کشور در روزهاي سرد پيشرو تأکيد کرد.
به گزارش ايرنا، سعيد توکلي افزود: با حرکت به سمت روزهاي سرد سال، مقدار مصرف گاز بهويژه در بخش خانگي، تجاري و صنايع جزء افزايش مييابد، بهگونهاي که در اوج مصرف، به ازاي هر يک درجه کاهش دماي هوا، حدود 25 ميليون مترمکعب معادل يک فاز پارس جنوبي به مصرف گاز کشور افزوده ميشود.
مديرعامل شرکت ملي گاز ايران با اشاره به پويش امسال با شعار 20 درجه سانتيگراد، اجراي اين پويش را راهکاري مؤثر براي مديريت مصرف خواند و با تأکيد بر اهميت اصلاح الگوي مصرف گاز گفت: دماي 18 تا 21 درجه سانتيگراد، محدوده متعارف دماي آسايش است و تنظيم دماي محيط روي 20 درجه، بدون ايجاد آسيب در شرايط آسايش خانوارها، ميتواند نقش مؤثري در کاهش مصرف داشته باشد.
توکلي ادامه داد: اگر همه مشترکان خانگي، تجاري و صنايع جزء در روزهاي اوج مصرف، دماي محيط را يک درجه کاهش دهند، حدود 25 ميليون مترمکعب و در صورت کاهش دو درجهاي، حدود 50 ميليون مترمکعب گاز در مصرف روزانه صرفهجويي ميشود البته تحقق اين ظرفيت به مشارکت همه مشترکان بستگي دارد.
وي با اشاره به شرايط ويژه امسال و محدوديتهاي ناشي از آسيبهاي واردشده به زيرساختهاي گازي کشور گفت: امسال سالي استثنايي و دشوار براي صنعت گاز است و در چنين شرايطي، همافزايي، مديريت مصرف و اصلاح رفتار مصرفکنندگان ميتواند به کاهش تنش در شبکه و تأمين پايدار گاز مشترکان کمک کند.
مديرعامل شرکت ملي گاز ايران با اشاره به اقدامها براي جبران آسيبهاي واردشده به تأسيسات گازي کشور تصريح کرد: در پي آسيبديدن بخشي از زيرساختهاي گازي در 27 اسفند سال گذشته، حدود 230 ميليون مترمکعب از ظرفيت مرتبط با اين تأسيسات تحت تأثير قرار گرفت که تاکنون حدود 100 ميليون مترمکعب از آن بازگشته است بدين ترتيب با 130 ميليون مترمکعب ناترازي گاز ناشي از آن به اضافه ناترازي مزمن باقي از قبل مواجه هستيم.
وي با بيان اينکه محدوديتهاي ناشي از اين آسيبها به ناترازيهاي مزمن سالهاي گذشته نيز افزوده شده است، تصريح کرد: برآوردها نشان ميدهند حدود 11 استان کشور در زمستان پيشرو با تنش گازي مواجه هستند و سه استان شمالي (مازندران، خراسان شمالي و گلستان) نيز به دليل موقعيت جغرافيايي، شرايط شبکه گازرساني و محدوديتهاي تأمين گاز و کمبود و ناترازي حساسيت بيشتري خواهند داشت.
وي از اجراي طرحهاي زيرساختي براي افزايش انعطافپذيري شبکه خبر داد و افزود: براي نخستين بار، ايستگاه تقويت فشار لامرد در خط هفتم سراسري درحال بهرهبرداري است. همچنين با اتصال بخش جنوبشرق کشور به شبکه انتقال گاز شمال، امکان تأمين بخشي از نياز مناطق شمالي از مسير جنوب و استانهاي سيستانوبلوچستان و خراسان جنوبي فراهم شده است.
توکلي گفت: با افزايش مصرف در بخش خانگي، تجاري و صنايع جزء در روزهاي سرد پيشرو، ممکن است برخي صنايع براي حفظ پايداري شبکه ناگزير به استفاده از سوخت جايگزين شوند. تمهيدهاي لازم در وزارت نفت پيشبيني شده و استانداريها نيز درحال پيگيري اقدامهاي مرتبط با مديريت مصرف و تأمين سوخت جايگزين هستند.
توکلي با اشاره به تلاش کارکنان صنعت گاز در بخشهاي مختلف زنجيره تأمين تصريح کرد: با وجود دشواريهاي امسال، همکاران ما در سکوهاي گازي، پالايشگاهها، شرکت انتقال و شبکه توزيع با تمام توان براي حفظ پايداري گازرساني تلاش کردهاند. وي از مردم خواست با رعايت الگوي مصرف، به تأمين پايدار گاز در روزهاي سرد کمک کنند و افزود: انتظار ميرود با همدلي و مشارکت عمومي، پويش کاملا انساني شرايطي فراهم شود که خانوارهاي ساکن مناطق سردسير کشور در اوج سرما با مشکل تأمين گاز مواجه نشوند.