موسسه فرهنگی و مطبوعاتی روزنامه جمهوری اسلامی

شماره 13468

رئيس جمهور در نشست هم‌انديشي با جمعي از نمايندگان مجلس:

براي حل مشکلات کشور بايد از طرح‌هاي عملياتي و فراجناحي استفاده کنيم

رئيس‌جمهور با تأکيد بر اينکه حل معيشت مردم و بهبود وضعيت اقتصادي اولويت اصلي دولت است، گفت: در شرايط ناشي از جنگ و تحريم، حل مشکلات کشور نيازمند طرح‌هاي عملياتي، همکاري و هم‌افزايي همه دستگاه‌ها و اقشار جامعه است و بايد با حفظ وحدت ملي و پرهيز از تقابل، براي رفع مشکلات اقتصادي و اجتماعي اقدام کرد.

دکتر مسعود پزشکيان در جلسه هم‌انديشي با جمعي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، با تشريح وضعيت موجود و تبيين شرايط ناشي از جنگ و تحريم، با اشاره به اينکه تغيير رفتار در ميان آحاد جامعه فرآيندي درازمدت است، اظهار داشت: ايجاد تغيير و تحول در جامعه کار ساده‌اي نيست و زمان‌بر است، بنابراين براي تأثيرگذاري و تحول ميان افراد جامعه، بايد اشخاصي آگاه و توانمند که به اجراي طرح‌هاي عملياتي و کار گروهي ايمان دارند، وارد ميدان شوند و اقدام کنند.

رئيس‌جمهور با بيان اينکه اولويت اصلي من حل معيشت مردم و بهبود وضعيت اقتصادي است، با اشاره به برخي آيات قرآن، خاطرنشان کرد: رسيدگي به افراد نيازمند، زنان سرپرست خانواده، فقرا و اقشار آسيب‌پذير، از جمله اولويت‌هايي هستند که خداوند در قرآن به آن تأکيد کرده است. بنابراين ضرورت دارد طرح‌ها و سياست‌هاي حکمراني در تمامي ابعاد مبتني بر رسيدگي به اين گروه از جامعه باشد.

دکتر پزشکيان سياست حکمراني محله و مسجدمحوري را از جمله ظرفيت‌ها و فرصت‌ها براي رسيدگي به امور آحاد جامعه برشمرد و گفت: تأمين معيشت و زندگي مردم مي‌تواند مبتني بر طرح‌ها و ايده‌هاي اجرايي و عملياتي باشد که از بستر مسجد و محله‌محوري آغاز مي‌شود. نمي‌توان قانون را با اعمال زور و فشار اجرايي کرد؛ بنابراين ظرفيت سياست حکمراني محله و مسجدمحوري اين امکان را به ما مي‌دهد تا با افزايش سطح خدمات عمومي به جامعه و برقراري تعامل و هم‌ياري، تغيير رفتار ايجاد کنيم.

رئيس‌جمهور با اعلام اينکه اين اختيار به مساجد داده شده است تا به‌عنوان پايگاه‌هاي اجتماعي در کنار مردم باشند، گفت: ضرورت دارد اقدامات و برنامه‌هاي ما مبتني بر جذب تمام آحاد جامعه باشد و از تقابل پرهيز کنيم. در حوزه مديريت مسائل فرهنگي و عفاف و حجاب نيز مسجدمحوري مي‌تواند نقش اساسي داشته باشد. نکته قابل توجه آن است که در تمامي امور، حفظ وحدت ملي و انسجام داخلي پيش‌نياز اقدامات است، زيرا آمريکا و رژيم صهيونيستي به دنبال ايجاد شکاف اجتماعي و آسيب رساندن به وحدت شکل‌گرفته در کشور هستند.

دکتر پزشکيان با تأکيد بر اينکه با حفظ وحدت و انسجام مي‌توان مشکلات را برطرف کرد، تقويت تعامل و هم‌افزايي ميان تمامي دستگاه‌ها را ضرورتي انکارناپذير برشمرد و گفت: مسئله‌اي به نام دولت و غيردولت نداريم؛ تمامي ما يک ملت هستيم و براي برطرف کردن مشکلات و کاستي‌ها، همه بايد تلاش کنيم و طرح‌هاي عملياتي داشته باشيم. اگرچه ممکن است در ساحت تئوري مسائلي مطرح شود، اما تمامي اين طرح‌ها بايد قابليت اجرا داشته باشند. بنابراين هر يک از شما نمايندگان و ساير اقشار جامعه که اعتقاد دارند مي‌توانند معضل اجتماعي يا مشکل اقتصادي را برطرف کنند، اين اختيار را به آنان واگذار مي‌کنيم تا در عمل به مسائل رسيدگي کنند و در اين راهبرد، نگاه ما فراجناحي است.

رئيس‌جمهور در بخش ديگر سخنان خود، صرفه‌جويي و کنترل مصرف را از الزامات اساسي کشور در شرايط کنوني دانست و گفت: با رعايت الگوي مصرف در حوزه انرژي و ارتقاي سطح بهره‌وري مي‌توانيم درآمد حاصل از آن را به سبد معيشت مردم اختصاص دهيم و درآمد و دستمزدها را اصلاح کنيم. همچنين نمايندگان مجلس مي‌توانند در تعامل با دولت، در نظام بودجه‌ريزي نسبت به سازمان‌هاي و بخش‌هاي غيرضروري بازنگري داشته باشند. در اين فرآيند پيگير هستيم تا به هيچ عنوان برق و انرژي نهادهاي توليدي و کسب‌وکارها قطع نشود و چرخ توليد بچرخد تا هيچ يک از افراد جامعه بيکار نشوند. اميدواريم اين نهضت تعامل و هم‌افزايي شکل بگيرد و با يکديگر بر سر مسائل دعوا نداشته باشيم و با هماهنگي موضوعات را پيگيري کنيم.

در ابتداي اين نشست هم‌انديشي، تعدادي از نمايندگان مجلس، طرح‌ها و راهکارهاي خود را براي مديريت اساسي حوزه‌هاي عدالت اقتصادي، اصلاح نظام بانکي و ارزي، سامان‌دهي وضعيت مسکن و خودرو، مديريت سهام عدالت، توجه به مبحث امنيت غذايي، اصلاح حقوق و دستمزد، رسيدگي به مباحث فرهنگي و حجاب و ساماندهي وضعيت مسکن، به سمع و نظر رئيس‌جمهور رساندند.

مقرر شد در حوزه هر يک از مسائل مطرح‌شده در اين جلسه، جلساتي ويژه و هدفمند با حضور رئيس‌جمهور و نمايندگان مجلس شوراي اسلامي برگزار شود.