کشف تونل مخفي سرقت گاز در واحد استخراج رمزارز اشتهارد
مديرعامل شرکت ملي گاز ايران از کشف و قطع يک سرقت گاز در يک واحد استخراج رمزارز در اشتهارد خبر داد و گفت: اين انشعاب سرقتي با تونلي در ايستگاه گاز بهصورت حرفهاي مخفي شده بود.
به گزارش شرکت ملي گاز ايران، سعيد توکلي با اشاره به جزئيات کشف و قطع يک سرقت گاز در يک واحد استخراج رمزارز در اشتهارد، گفت: در بازديد از يک مجموعه صنعتي در شهرستان اشتهارد، به دليل تناسب نداشتن مقدار مصرف گاز با فعاليت آن، اين موضوع در دستور بررسي قرار گرفت و حدود 362 دستگاه استخراج رمزارز در محل شناسايي شد.
وي افزود: پس از قطع گاز ورودي ايستگاه، مشخص شد بخش داخلي مجموعه همچنان گازدار است که اين موضوع، احتمال وجود انشعاب سرقتي را قوت بخشيد و سرانجام محرز شد. معاون وزير نفت در امور گاز ادامه داد: پس از هماهنگيهاي لازم و دريافت مجوز قضايي، نيروهاي شرکت گاز با همکاري پليس امنيت، عمليات بررسي و حفاري محل را آغاز کردند، عملياتي که تا ساعتهايي از بامداد ادامه يافت و درنهايت به کشف کانالي عميق در زير ايستگاه انجاميد.
توکلي گفت: بررسيها نشان دادند مالک مجموعه، تونلي را از داخل کارخانه حفر کرده است تا از اين طريق، انشعاب غيرمجازي روي خط ورودي 4 اينچ ايستگاه ايجاد کند. اين انشعاب را سپس با استفاده از مواد زائد و بازسازي محل، بهگونهاي پوشانده بودند که شناسايي آن با روشهاي معمول بسيار دشوار باشد.
وي با بيان اينکه کارشناسان شرکت گاز با بررسي دقيق مسير لولهها و الگوي مصرف، موفق به شناسايي محل انشعاب سرقتي شدند، تصريح کرد: پس از کشف مسير، گاز مجموعه قطع و ايستگاه پلمب شد و پرونده تخلف براي طي مراحل قانوني در اختيار مراجع مرتبط قرار گرفت.
معاون وزير نفت در امور گاز با اشاره به ظرفيت يکهزار مترمکعبي اين ايستگاه، گفت: ايجاد انشعابهاي غيرمجاز افزونبر تضييع منابع ملي و افزايش مصرف غيرمجاز، ميتواند خطرهاي ايمني و جاني جدي براي کارکنان، تجهيزات و تأسيسات گازرساني ايجاد کند و احتمال وقوع حوادثي مانند انفجار و آتشسوزي را افزايش دهد.