موسسه فرهنگی و مطبوعاتی روزنامه جمهوری اسلامی

شماره 13386
رئيس‌جمهور را تنها نگذاريم

 

بسم‌الله الرحمن الرحيم

مديريت کشور يک مسئوليت مشترک است که تمام مديران ارشد نظام حکمراني در برابر آن وظيفه‌مند هستند و براي هر چه بهتر اجرائي شدن آن بايد مشترکاً تلاش کنند.

امضاء تفاهم‌نامه با آمريکا درخصوص پايان دادن به جنگ و رفتن به سوي مذاکره براي رسيدن به توافقات بعدي، کار بزرگي بود که رئيس‌جمهور پزشکيان با شجاعت انجام داد. اين، يک فداکاري تاريخي براي دور ساختن کشور از انواع مخاطراتي است که ممکن است در کمين باشند و اگر براي دفع آنها اقدامي صورت نگيرد کشور و ملت دچار عوارض منفي غيرقابل جبراني مي‌شوند.

رئيس ‌جمهور پزشکيان در نزديک دو سال تصدي رياست‌ جمهوري نشان داد فردي صادق است که براي اعتلاي کشور در زمينه‌هاي مختلف آماده فداکاري است و در موارد خطر بدون رياکاري و خودنمائي شجاعانه وارد ميدان مي‌شود و هرچه در توان دارد را در طبق اخلاص مي‌گذارد. او که از همان اولين روز شروع کارش با انواع توطئه‌ها، ترورها، جنگ‌ها و شورش‌ها مواجه شد، مردانه پاي کار ماند و در سخت‌ترين شرايط خدمت‌رساني به مردم را ادامه داد و براي حفاظت از کشور و تأمين منافع ملي از هيچ تلاشي فروگذار نکرد. حوادث تلخ و طاقت‌سوزي که در اين قريب دو سال بر سر کشور آمدند واقعا کمرشکن بودند و مديريت کشور در چنين شرايطي را بايد هنر بزرگي دانست که کار هر کسي نيست. اين رئيس ‌جمهور پرتحمل، بي‌ريا، بااخلاص و صادق که شجاعانه به استقبال خطرها مي‌رود و به بي‌مهري‌ها و نيش و کنايه‌ها و حتي کارشکني‌ها اهميت نمي‌دهد و انجام وظيفه قانوني و ملي و ديني خود را بر هر چيزي ترجيح مي‌دهد را نبايد تنها گذاشت. امروز که او پاي يک سند تفاهم با بدعهدترين دولت جهان معاصر را با هدف حفاظت از منافع ملي امضاء کرده، همه بايد به صورت همه‌جانبه از او حمايت کنند و براي موفقيت او که در نهايت موفقيت کشور و ملت است از هيچ کمکي دريغ ننمايند.

درست است که رئيس‌ جمهور پزشکيان با امضاي تفاهم‌نامه مسئوليت تعامل با طرف مقابل را برعهده گرفته ولي روشن است که تصميم‌سازي و تصميم‌گيري درباره چنين موضوع خطيري با نظر جمع مسئولين اصلي سياسي، نظامي و امنيتي کشور شکل مي‌گيرد و همانطور که خود رئيس‌جمهور اعلام کرد شوراي عالي امنيت ملي محور اصلي شکل دادن به اين قبيل سازوکارهاست. اين شورا نيز ترتيبات قانوني مشخصي دارد که موجب اعتبار قانوني و پشتوانه ملي مصوبات آن مي‌شود. همين اعتبار و پشتوانه است که ايجاب مي‌کند از يک طرف تمام مسئولين ارشد کشور از آنچه رئيس‌جمهور امضاء کرده و براي حفاظت از منافع ملي وارد ميدان شده است حمايت کنند و از طرف ديگر مردم نيز با هوشياري کامل مانع سوء‌استفاده غرض‌ورزان و فرصت‌طلبان شوند. کشور ما اکنون يکي از مقاطع حساس تاريخ خود را پشت ‌سر مي‌گذارد که عبور همراه با موفقيت از اين مقطع به همراهي تمام مسئولين، ارگان‌ها و نهادها با رئيس‌جمهور نياز دارد کمااينکه متحد نگهداشتن مردم در اين مقطع حساس تاريخي از لوازم حتمي و قطعي است.

اينکه طرف مقابل ممکن است درصدد بدعهدي کردن برآيد از احتمالاتي است که قطعاً بايد در محاسبات مسئولين کشورمان مورد توجه باشد. علاوه بر اين، رژيم صهيونيستي به دليل خسران بزرگي که در جنگ اخير کرده و از تفاهم شکل‌گرفته نيز بشدت ناراضي است، با تمام وجود درصدد کارشکني است و نمي‌خواهد اين تفاهم به يک توافق پايدار منجر شود. با توجه به کارشکني‌هائي که قطعاً توسط رژيم صهيونيستي به عمل خواهد آمد و هم‌اکنون نيز با نقض مکرر آتش‌بس در لبنان شاهد آن هستيم، آحاد مردم و مسئولين ايران بايد احساس مسئوليت بيشتري در زمينه حمايت از رئيس ‌جمهور پزشکيان براي پيشبرد اهداف مندرج در تفاهم‌نامه به نفع کشورمان داشته باشند. اين احتمال را هم نبايد ناديده گرفت که در داخل کشورمان نيز چه بسا افراد و جناح‌هائي درصدد مانع‌تراشي بر سر راه اجرائي شدن تفاهم‌نامه برآيند و با رژيم صهيونيستي در اين زمينه همصدا شوند. همه بايد با هوشياري کامل راه سوء‌استفاده را بر فرصت‌طلبان ببنديم و اجازه ندهیم رئيس‌جمهور پزشکيان در انجام مسئوليت خطيري که برعهده گرفته تنها بماند و قرباني مطامع سياست‌بازان شود.