موسسه فرهنگی و مطبوعاتی روزنامه جمهوری اسلامی

شماره 13272
بموقع شنيدن هنر است

 

يادداشت مديرمسئول

 

صداي مردم را بموقع شنيدن، هنر است. بعد از شنيدن صداي مردم، براي حل مشکلات آنها اقدام بموقع کردن، هنر است.

در تجمعات روزهاي مياني اين هفته، حکمرانان ما صداي مردم را شنيدند اما کمي دير. بعد از شنيدن صداي مردم، اقداماتي هم کردند اما محدود. اگر صداي مردم زودتر شنيده مي‌شد، آنها مجبور نمي‌شدند به تجمع در خيابان‌ها متوسل شوند. حالا که کمي دير صدايشان را شنيده‌ايد، به جاي اقدامات اصلاحي محدود به سراغ تغييرات گسترده و عميق برويد و کاري کنيد که زخم‌ها بار ديگر سر باز نکنند.

کساني که تجمعات مردمي روزهاي گذشته را اغتشاش مي‌نامند، هنوز در توهمات خود غرقند. اين درست است که افراد معدودي با نيت سوار شدن بر موجي که به راه افتاده بود درصدد تحقق اغراض شوم خود بودند، ولي حکمرانان ما نبايد دچار اين اشتباه شوند که اعتراض‌کنندگان اغتشاشگر بودند. درست در همينجاست که نقطه انحراف شروع مي‌شود و خوشبختانه دولت تحت تأثير افراد متوهمي که مردم معترض را اغتشاشگر معرفي مي‌کردند قرار نگرفت و درصدد انجام تغييرات برآمد.

درخواست‌هاي شرورانه موساد، منافقين و کاترين شکدم (جاسوسه اسرائيلي) هم که وعده همراهي دادند را مردم بشدت پس زدند و در مواردي هم ديديم که عوامل و مهره‌هاي آنها را که درصدد منحرف کردن مسير اعتراضات مردمي با مطرح کردن شعارهاي انحرافي برآمدند، طرد کردند. شبکه‌هاي فارسي‌زبان خارجي هم که با ذوق‌زدگي خاصي درصدد تشويق مردم به ادامه اعتراضات برآمده بودند، ناکام ماندند. دست‌هاي پنهان داخلي هم که با تنظيم بعضي شعارهاي ضد دولتي براي ضربه زدن به دولت و به دست گرفتن قدرت وارد ماجرا شده بودند، نتوانستند از اين نمد کلاهي براي خودشان دست و پا کنند.

حالا وقت آنست که دولت چهاردهم مروري به عملکرد يکسال و پنج ماه گذشته خود کند و در دو سه مورد تجديد نظرهائي به عمل آورد. اين موارد عبارتند از استراتژي بدون چارچوب وفاق که در بسياري موارد، کار دست دولت داده است. اصرار بر ابقاء بعضي وزرا که عدم کارائي‌شان به اثبات رسيده است و برنامه اقتصادي که در واقع بايد نام آن را بي‌برنامگي گذاشت. اينها مربوط به سياست داخلي هستند. در زمينه سياست خارجي، کشور از ضعف ديپلماسي بشدت رنج مي‌برد و آقاي وزير خارجه که گويا متوجه شده نسخه‌هاي خارجيش افاقه نکرده چند وقتي است در ميدان سياست داخلي نقش بازي مي‌کند!

آقاي رئيس ‌جمهور نبايد از تغيير وزراي ناکارآمد واهمه داشته باشد. وفاق کنوني هم وحي منزل نيست، به وفاق با مردم روي‌آور شويد. به دولت سايه اجازه دخالت در امور را ندهيد. با مافياها که بي‌رحمانه در حال بلعيدن کشور هستند قاطعانه برخورد کنيد و حمايت از مردم براي رفع مشکلات معيشتي آنان و مقابله با گراني و تورم را از شعار به عمل برسانيد. نبايد ترديد کرد که رقبا براي زمين‌گير کردن دولت چهاردهم عزم خود را جزم کرده‌اند. آقاي رئيس ‌جمهور، بدانيد اگر با قاطعيت درصدد تجديد نظر در سياست‌ها براساس همان وعده‌هاي انتخاباتي برآئيد، قاطبه مردم از دولت شما حمايت خواهند کرد. شرط موفقيت در اين راه اينست که صداي مردم را بموقع بشنويد، براي اصلاحات عميق و بموقع اقدام نمائيد و از تأخير بترسيد که فرموده‌اند: وَ فِي التَّأخيرِ آفاتٌ.