موسسه فرهنگی و مطبوعاتی روزنامه جمهوری اسلامی

شماره 13193
رئيس سازمان بازرسي کل کشور:تخصيص ارز، ثبت سفارش و مديريت واردات با شفافيت و سرعت بيشتري انجام شود

رئيس سازمان بازرسي کل کشور از ستاد تنظيم بازار خواست که ثبت سفارش‌هاي بلااستفاده برنج را باطل و مجوز واردات را به افراد توانمند واگذار کند، در حوزه تخصيص ارز، ثبت سفارش و مديريت واردات، شفافيت و سرعت بيشتري اعمال شود.خدائيان در نشست بررسي وضعيت بازار کالاهاي اساسي (برنج) که با حضور مسئولان مرتبط دستگاه‌هاي اجرايي و بخش خصوصي برگزار شد، با تأکيد بر ضرورت مديريت زنجيره واردات برنج از بندر تا دست مصرف‌کننده، گفت: برنج پس از نان، مهم‌ترين کالاي اساسي مردم است و هرگونه نابساماني در بازار آن پيامدهاي جدي براي جامعه به همراه دارد.رئيس سازمان بازرسي کل کشور در ادامه با انتقاد از مشکلات سامانه ثبت سفارش واردات برنج افزود: مقررات بايد به‌گونه‌اي تنظيم شود که بخش دولتي و خصوصي در يک کانال شفاف قرار گيرند و هيچ انحصاري شکل نگيرد.وي افزود: برخي افراد اقدام به ثبت سفارش مي‌کنند اما وارداتي انجام نمي‌دهند؛ لازم است ستاد تنظيم بازار مصوبه‌اي صادر کند تا ثبت سفارش‌هاي بلااستفاده باطل شده و مجوز واردات به افراد توانمند و جديد واگذار شود.خدائيان همچنين گفت: چنانچه شرايط بازار ايجاب کند، ورود دولت براي تأمين و توزيع برنج نه تنها موجب ايجاد تعادل خواهد شد، بلکه زمينه رقابت سالم بخش خصوصي و همکاري بيشتر آن با دولت را نيز فراهم مي‌کند.رئيس سازمان بازرسي کل کشور با اشاره به ضرورت فعال‌تر شدن بانک مرکزي و وزارت جهاد کشاورزي در تعيين اولويت‌ها افزود: بايد در حوزه تخصيص ارز، ثبت سفارش و مديريت واردات، شفافيت و سرعت بيشتري اعمال شود.وي در بخش ديگري از سخنان خود از ضعف نظارت‌هاي دستگاه‌هاي متولي انتقاد کرد و گفت: با وجود گزارش‌هايي مبني بر احتکار برنج، کنترل و پيگيري کافي انجام نشده است.براساس گزارش سازمان بازرسي کل کشور، خدائيان تأکيد کرد: بر واردات، انبارداري، توزيع و قيمت‌گذاري بايد به‌طور دقيق و مستمر نظارت شود؛ به‌ويژه درباره برنج‌هايي که سال‌ها در انبار مانده و اکنون با قيمت‌هاي متفاوت به بازار عرضه مي‌شوند.رئيس سازمان بازرسي خواستار اصلاح سامانه‌هاي نظارتي، برخورد با متخلفان و جلوگيري از هرگونه اجحاف در حق مصرف‌کنندگان شد و تأکيد کرد: بازار برنج بايد به‌گونه‌اي مديريت شود که منافع کشاورز و مصرف‌کننده همزمان حفظ گردد.