همدان- خبرنگار روزنامه جمهوري اسلامي: رئيس اتحاديه مرغداران مرغ گوشتي همدان از افزايش 11 درصدي توليد مرغ در استان خبر داد و گفت: تأمين نهاده و نوسانات بازار، همچنان مهمترين موانع توليد مرغ گوشتي در استان و کشور به شمار ميرود.داوود شعبانلو در گفتوگويي افزود: تأمين بهموقع و کافي نهادههاي دامي اصليترين دغدغه فعالان اين حوزه است و رفع سريع اختلالات سامانه بازارگاه ضرورت دارد.وي با اشاره به ظرفيتهاي زيرساختي استان افزود: هماکنون در همدان 481 واحد فعال مرغداري گوشتي وجود دارد که سالانه توان جوجهريزي 12 ميليون و 200 هزار قطعه را دارند.شعبانلو ادامه داد: با وجود اين ظرفيت، ميانگين دوره جوجهريزي در استان طي سال گذشته حدود 3.67 دوره بوده است، درحالي که اين رقم در استانهاي شمالي مانند مازندران و گيلان بيش از چهار دوره است.وي علت اين تفاوت را شرايط اقليمي خاص همدان دانست و توضيح داد: ارتفاع زياد از سطح دريا و خشکي هوا در همدان موجب کاهش اکسيژن و افزايش احتمال انتقال بيماريها ميشود. به گفته او، اين وضعيت سبب ميشود فرآيند وزنگيري مرغ طولانيتر شده و مرغ با وزن مطلوب بازار، معمولاً پس از 55 تا 58 روز آماده ارسال به کشتارگاه شود.رئيس اتحاديه مرغداران مرغ گوشتي همدان تأکيد کرد: حدود 70 تا 75 درصد مشکلات توليدکنندگان به طور مستقيم به تأمين نهادههاي دامي مرتبط است. وي با اشاره به قوانين مصوب سال 1390، خواستار توجه دولت به بهبود محيط کسبوکار بخش خصوصي شد و گفت: تنظيم بازار نبايد به ابزاري براي کنترلگري طولانيمدت تبديل شود که موجب فرسودگي توليدکنندگان ميگردد.شعبانلو همچنين از افزايش قيمت جوجه يکروزه به بيش از 40 هزار تومان خبر داد و خواستار رسيدگي فوري به اين موضوع، همزمان با حل مشکل نهادهها شد.