موسسه فرهنگی و مطبوعاتی روزنامه جمهوری اسلامی

شماره 13493

رئيس ستادکل نيروهاي مسلح تشريح کرد:

پنج اصل راهبردي ايران براي امنيت پايدار در غرب آسيا

رئيس ستادکل نيروهاي مسلح در پيامي به مناسبت 13 آبان، پنج اصل راهبردي جمهوري اسلامي ايران براي برقراري صلح و امنيت پايدار در غرب آسيا را تشريح کرد.

در پيام سرلشکر خلبان علي عبداللهي آمده است: اين روز در حافظه تاريخي ايرانيان يادآور سه رخداد درس آموز است، تبعيد امام خميني(ره) در سال 1343، کشتار دانش‌آموزان انقلابي در سال 1357 و تسخير لانه جاسوسي آمريکا در سال 1358، سه حادثه‌اي که در ذيل کودتاي 28 مرداد سال 1332 و عمليات «آژاکس»، از همان لحظه، آمريکا را بدهکار ملت ايران کرده است.

رئيس ستادکل نيروهاي مسلح اضافه کرد: پس از 28 مرداد، خصومت آمريکا عليه ايران يک خط ممتد بوده است، نه حوادث و رخدادهايي پراکنده، حمايت و همراهي با صدام در جنگ تحميلي هشت‌ساله، پشتيباني از منافقين و گروهک‌هاي ضدانقلاب، ترور دانشمندان هسته‌اي، جنگ اقتصادي و تحريمي، مسدود کردن اموال ملت ايران، ترور ناجوانمردانه سپهبد شهيد حاج قاسم سليماني و مشارکت عملياتي با رژيم صهيونيستي در جنگ‌هاي تحميلي 12 روزه و 40 روزه سال 1404 و 1405 که به شهادت قائد امت و رهبر عظيم الشان انقلاب اسلامي حضرت آيت‌الله سيدعلي خامنه‌اي (قدس سره الشريف)، فرماندهان عالي نيروهاي مسلح، رزمندگان و مدافعان غيور وطن و جمع کثيري از ايرانيان مظلوم بويژه کودکان معصوم منجر شد، تنها بخشي از اين دشمني دائمي و زنجيره‌اي آمريکايي‌ها عليه اين کشور است که پرونده سياه آن همچنان باز و جهانيان شاهد تجاوزگري‌ها و جنايت آفريني‌هاي کاخ سفيد عليه انقلاب و ميهن اسلامي است.

در پيام سرلشکر عبداللهي آمده است: امروز نبرد ترکيبي ايران و آمريکا، فراتر از يک منازعه نظامي، درحال جابه‌جايي هندسه قدرت جهاني است و ايران مقتدر از مسير کنترل تنگه هرمز به عنوان گلوگاه حياتي انرژي و تعيين قواعد دسترسي به آن به عنوان چهارمين قطب قدرت ظهور کرده است، و نظم تک‌قطبي در برابر اين واقعيت جديد زانو زده است که ملت‌ها و قدرت‌هاي منطقه‌اي مي‌توانند بدون اتکا به چتر امنيتي آمريکا، امنيت خود را تامين کنند.

رئيس ستاد کل نيروهاي مسلح و فرمانده قرارگاه مرکزي خاتم الانبياء (ص) با تأکيد بر اينکه قدرت نظامي براي ما هدف نيست، ابزار است، تصريح کرده است: ايران خواهان جنگ نيست، اما رهنامه (دکترين) ما براساس واقعيت‌ها و مقتضيات زمانه از «پدافند» به «ابتکار آفندي» و از «مديريت بحران» به «نظم‌سازي» گذر کرده است.

در ادامه اين پيام آمده است: در اين صحنه افتخارآميز، نقشه ايران براي امنيت پايدار بر پنج اصل استوار است:

1. پايان جنگ در همه جبهه‌ها، به ويژه لبنان و غزه، مذاکره همزمان با تهديد، تحميل است.

2. رفع کامل تحريم‌ها و آزادسازي اموال مسدودشده ملت ايران.

3. پرداخت غرامت جنگ‌هاي تحميلي، ملت ايران بدهکار نيست، طلبکار است.

4. به‌رسميت شناختن حاکميت ايران بر تنگه هرمز و جايگزيني «سازوکار هرمز» با چتر امنيتي فرسوده آمريکا.

5. تضمين عدم تجاوز مجدد و شکل‌گيري ترتيبات امنيتي درون‌زا در غرب آسيا.

سرلشکر عبداللهي در ادامه پيام خود يادآور شده است: اين پنج اصل، طرح صلح از موضع ضعف نيست، دکترين نظم‌سازي از موضع قدرت و در پرتو مقاومت فعال است. ايران به دنبال سلطه (هژموني) نيست، بلکه در پي پايان سلطه‌اي است که 73 سال پيش با کودتاي 28 مرداد تحميل شد و امروز در سايه عبرت‌هاي 13 آبان به پايان راه خود رسيده است.

وي تأکيد کرده است: مسير ما مسير امامين کبير (ره) و شهيد (قدس سره الشريف) انقلاب اسلامي است که آمريکا را به‌عنوان «شيطان بزرگ» معرفي و راهبرد و سياست «نه شرقي، نه غربي» و «مقاومت فعال» جمهوري اسلامي را به واقعيت انکارناپذير کشور تبديل کرده است که پرچم آن در دستان با کفايت مقام عظماي ولايت و رهبري و فرمانده کل قوا حضرت سيدمجتبي حسيني خامنه‌اي است و نيروهاي مسلح با تبعيت محض از ايشان، تداوم آن را در ميدان نظامي و سنگرهاي جنگ ترکيبي و شناختي ضمانت مي‌کنند.

در ادامه اين پيام آمده است: اينجانب به نمايندگي از نيروهاي مسلح مقتدر کشور با گرامي‌داشت يوم‌الله 13 آبان «روز ملي مبارزه با استکبار جهاني» و تجديد ميثاق با شهيدان انقلاب اسلامي و ايران عزيز بويژه رهبر شهيد (اعلي‌الله مقامه الشريف)، در لبيک به تدابير و فرامين اخير فرمانده معظم کل قوا و هشدار به اردوگاه دشمن اهريمن صفت تأکيد مي‌کنم:

نيروهاي مسلح و مدافعان تاريخ ساز وطن، به مدد برخورداري از حمايت ملي مردم مبعوث شده ايران به عنوان يکي از ارکان بازدارندگي برابر ايران ستيزان داخلي و خارجي، آمادگي رزمي هوشمندانه را الزام «بازدارندگي حداکثري» مي‌دانند و با روزآمدسازي بانک اهداف و در تيررس قرار دادن دارايي‌هاي مادي و غيرمادي دشمن آمريکايي- صهيونيستي، هر سطح و نوع تهديد را با پاسخ فوري، تأثيرگذار و بدون محدوديت جغرافيايي پاسخ مي‌دهند.