موسسه فرهنگی و مطبوعاتی روزنامه جمهوری اسلامی

شماره 13483

رئيس کل بانک مرکزي:

براي واردات تا پايان دولت ترامپ و حتي بيشتر ذخيره ارزي داريم

رئيس کل بانک مرکزي با اشاره به وضعيت ذخاير ارزي گفت: مي‌توانيم واردات کشور تا پايان دولت ترامپ و بيشتر از آن را تامين کنيم.

عبدالناصر همتي در فضاي مجازي نوشت: هفته گذشته در حاشيه اجلاس سالانه صندوق بين‌المللي پول و بانک جهاني با خبرنگار شبکه بلومبرگ مصاحبه تلويزيوني داشتم. نکات مهمي که در اين مصاحبه بيان و تأکيد کردم روند تورم درايران که بعد از جنگ 40 روزه شتاب تندي گرفته بود در سه ماه منتهي به شهريور تخفيف يافت. دو دليل اصلي شتاب تند تورم در بهار در بخش حقيقي شوک عرضه و ناشي از صدمه به زيرساخت‌ها و واحد‌هاي صنعتي بود که بخش‌هايي از آنها به مدار توليد برگشتند و دوم انتظارات تورمي در بخش تقاضا بود که با ابزار‌هاي پولي بانک مرکزي تا حدي کنترل شدند.

آمريکايي‌ها با عمليات طرد اقتصادي و تنگ کردن حلقه محاصره عليه ايران وعده فروپاشي اقتصادي ايران در ظرف دو هفته را داده بودند که به‌رغم فشار اقتصادي سنگين به مردم، در هدف اصلي خود توفيقي نداشتند و نشان داد اين ايده توهمي بيش نبود. اين را در سخنراني خود در جمع رؤساي بانک‌هاي مرکزي خاورميانه و شمال آفريقا و آسياي ميانه نيز مطرح کردم.

در پاسخ به کاهش درآمد‌هاي نفتي نيز تأکيد کردم درآمد نفت سهم عمده‌اي در بودجه ندارد و دولت مصمم است از طريق ساير منابع ريالي نظير فروش دارايي و اصلاحات لازم در بخش انرژي و صادرات فراورده نفتي، کسري بودجه را تامين کند. در خصوص بخش ارزي آن ضمن اينکه هنوز وصولي ارز صادرات نفتي را داريم، براي ادامه هم تمهيدات لازم را انجام داده‌ايم.

در پاسخ به سؤال ميزان ذخاير بانک مرکزي گفتم ذخاير ما وضعيت خوبي دارد و مطمئن باشيد مي‌توانيم واردات کشور تا پايان دوره رياست جمهوري ترامپ و حتي بيشتر از آن را تامين کنيم. در مورد نحوه جبران قدرت خريد کاهش يافته مردم، اعطاي کالابرگ به مردم و نيز افزايش تدريجي مبلغ ريالي آن براي خانوار‌هاي کم‌درآمد را مورد تأکيد قرار دادم.