موسسه فرهنگی و مطبوعاتی روزنامه جمهوری اسلامی

شماره 13482

هشدار رئيس‌کل بانک مرکزي به بانک‌ها:

واگذاري دارايي‌هاي مازاد را تسريع کنيد

رئيس‌کل بانک مرکزي با تأکيد بر ضرورت خروج بانک‌ها از بنگاه‌داري و ملک‌داري، هشدار داد تعلل در واگذاري سهام شرکت‌ها و املاک و مستغلات غيربانکي، علاوه بر تبعات مالياتي، با اقدامات نظارتي و انتظامي بانک مرکزي مواجه خواهد شد.

به گزارش بانک مرکزي، عبدالناصر همتي با استناد به ماده 8 قانون برنامه هفتم پيشرفت گفت: بانک‌ها صرفاً مجاز به نگهداري املاک، مستغلات و سهام شرکت‌هايي هستند که براي انجام فعاليت بانکداري ضرورت دارند، بنابراين، ساير سهام و املاک تحت تملک آن‌ها دارايي مازاد محسوب مي‌شود و بايد به قيد فوريت واگذار شود.

وي با اشاره به آغاز فعاليت شرکت مديريت دارايي‌ها گفت: اين شرکت مطابق قانون برنامه هفتم پيشرفت و با راهبري بانک مرکزي براي تسريع در واگذاري شرکت‌ها و املاک و مستغلات غيربانکي شبکه بانکي تأسيس شده و با تکميل مقدمات و تمهيدات لازم، فعاليت خود را آغاز کرده است.

رئيس‌کل بانک مرکزي تصريح کرد: بانک‌هايي که دارايي‌هاي مازاد خود را به اشخاص ديگر واگذار نکنند بايد اين دارايي‌ها را با ترتيبات مقرر در قانون، شامل سهام بورسي به قيمت تابلو و سهام غيربورسي و املاک حداکثر به 85 درصد قيمت دفتري، به شرکت مديريت دارايي‌ها واگذار کنند، در غير اين صورت، مشمول ماليات موضوع ماده 17 قانون رفع موانع توليد از سال 1395 يا از زمان تملک خواهند شد.