موسسه فرهنگی و مطبوعاتی روزنامه جمهوری اسلامی

شماره 13478

ضرب‌الاجل 48 ساعته نيروهاي مسلح يمن براي خروج نيروهاي وابسته به رياض

در پي فروپاشي خطوط دفاعي گروه‌هاي وابسته به ائتلاف سعودي اطراف شهر تعز و نزديک‌شدن «ساعت صفر»، نيروهاي مسلح يمن آخرين ضرب‌الاجل 48 ساعته را براي خروج بدون درگيري اين شبه‌نظاميان صادر کردند.

به گزارش روزنامه لبناني «الاخبار»، درگيري‌ها در تعز در آستانه يکسره‌شدن سرنوشت اين شهر قرار گرفته است. پس از پيشروي نيروهاي ارتش يمن در دروازه‌هاي غربي و شرقي، تثبيت کنترل بر دروازه شمالي و نفوذ به منطقه راهبردي «صبر الموادم» در حومه جنوبي، آخرين خطوط دفاعي شبه‌نظاميان وابسته به رياض به طور کامل فروريخته است.

براساس اين گزارش، فرماندهي نيروهاي صنعا هشدار پاياني خود را براي خروج مسالمت‌آميز شبه‌نظاميان و تحويل شهر بدون خونريزي صادر کرده است، اما برخي جناح‌ها به‌ويژه عناصر وابسته به حزب «الاصلاح» همچنان با تکيه بر وعده‌هاي عربستان براي تغيير موازنه ميداني، از پذيرش شکست سر باز مي‌زنند.

نهادهاي محلي وابسته به دولت صنعا در تعز تأييد کردند که طي دو روز گذشته، زمينه خروج شماري از فرماندهان نظامي وابسته به رياض را که پيشنهاد تسليم و ترک شهر را پذيرفته بودند، به سمت مناطق خارج از کنترل صنعا فراهم و امنيت آنان را تامين کرده‌اند.

در نقطه مقابل، گروه‌هاي مسلحي که هنوز داخل اين شهر 3 ميليون نفري مانده‌اند، علي‌رغم مخالفت‌هاي گسترده مردمي با کشاندن نبرد به داخل شهر، درحال تبديل محله‌ها و خانه‌هاي مسکوني به خطوط دفاعي و آماده‌سازي براي جنگ شهري هستند. در واکنش به اين وضعيت و بنا به درخواست ميانجي‌هاي قبيله‌اي براي جلوگيري از آسيب به غيرنظاميان، صنعا ضرب‌الاجلي 48 ساعته به نيروهاي باقي‌مانده داد؛ با اين حال، جنگنده‌هاي ائتلاف سعودي همزمان با نزديک‌شدن به پايان اين مهلت، حملات هوايي خود را به حومه تعز تشديد کرده‌اند تا به زعم منابع محلي، پيامي مبني بر ادامه پشتيباني هوايي به شبه‌نظاميان براي تداوم جنگ ارسال کنند.