موافقت مجلس با نحوه اختصاص قير به طرحهاي عمراني طبق بودجه سنواتي
نمايندگان مجلس با کليات و جزئيات طرح دوفوريتي استفساريه ماده 1 درباره نحوه اختصاص قير به طرحهاي عمراني موافقت کردند.
طبق اين طرح آيا ملاک اجراي حکم رديف (5-4) جدول الزامات مصارف قانون بودجه سال 1405 کل کشور با 50 درصد قيمت بها بازار بورس است؟ پاسخ: بله.
پيش از رأي گيري محمدنصيري نايب رئيس کميسيون عمران مجلس در توضيح اين استفساريه گفت: براساس تحريمهاي ظالمانه که امروز عليه کشور وجود دارد و عدم صادرات قير وکيوم، فرايند توليد فراوردههاي نفتي هم به مشکل خورده و امروز ميتواند در اين موقعيت کشور اين قير وکيوم حتي بيشتر در پروژههاي عمراني انجام شود و تصويب اين طرح سبب اميدآفريني در دل مردم و بهبود شرايط عمراني خواهدشد.
در ادامه محمدقاسمي به عنوان نماينده دولت در مخالفت با اين طرح، توضيح داد: در قانون بودجه 1405 مستند به بند 32 ماده 1 قانون الزامات و احکام مورد نياز قوانين بودجه سنواتي به طور مشخص تعيين تکليف واگذاري قير به دستگاههاي اجرايي روشن است. در محاسبات بودجه 1405، حکمي که در بودجه 1404 است، مبنا نيست بلکه مشخصاً در تمامي محاسبات منعکس شده و در پيوست شرکتهاي دولتي بين شرکت ملي پخش و پالايش شرکت ملي نفت ايران و عددي که مبناي محاسبه است، قيمت روز بورس است.
نمايندگان در مصوبه ديگري مقرر کردند: هر گونه دريافت مال وجه با امتياز اعم از مستقيم يا غير مستقيم از کارگزار بيگانه به منظور تأمين هزينه در انتخابات سراسري، ممنوع است.
در نشست علني ديروز و در جريان بررسي رسيدگي به گزارش کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي در مورد طرح مقابله با نفوذ بيگانگان ماده 18 اين طرح مورد بررسي قرار گرفت و در نهايت با تذکر سليمي نماينده تهران، تبصره اين ماده به کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس ارجاع و همچنين اين ماده مراعا گذاشته شد.همچنين نمايندگان با ماده 19 اين طرح با 180 راي موافق، 8 راي مخالف و 6 راي ممتنع موافقت کردند.
* قاليباف: در خصوص استيضاح وزير کار تصميمگيري ميشود
در جلسه علني ديروز نماينده زنجان در تذکري شفاهي گفت: يکي از معضلات جامعه ايران اسلامي اين است که قرآنها را گذاشتهايم در طاقچهها و خاک ميخورد و نگاه به آن نميکنيم. بعضي مواقع قانون اساسي را هم اهميت نميدهيم. آييننامه ما، قرآن و قانون اساسي ماست.
بيدگلي خطاب به رئيس مجلس گفت: همه منتظر هستند ببينند هيئترئيسه مجلس در مورد ارجاع استيضاح وزير تعاون که از الزامات اين مملکت است، چه تصميمي ميگيرد. الان کارگر کمرش شکسته، بازنشسته حيران است که چه کار کند، جامعه بهزيستي پناهي جز خدا ندارد و نميداند چه کار کند. آقايان در وزارت کار منفعل هستند.
رئيس مجلس در پاسخ تأکيد کرد:حدود 30 دقيقه از جلسه هيئت رئيسه مجلس به استيضاح وزير کار اختصاص داشت و تصميمگيري لازم انجام ميشود تا کار پيش برود.
* نحوه برگزاري جلسات علني مجلس از هفته آينده تغيير ميکند
سخنگوي هيات رئيسه مجلس گفت که طبق مصوبه شوراي عالي امنيت ملي،جلسات علني مجلس هفته آينده به شيوه قبل از جنگ يعني در ساختمان هرمي شکل تشکيل ميشود.
عباس گودرزي افزود: براساس تصميم جديد هيات رئيسه، جلسات صحن هم در محل دائمي صحن و مکمل آن به صورت وبيناري برگزار خواهد شد.