موسسه فرهنگی و مطبوعاتی روزنامه جمهوری اسلامی

شماره 13452

25 سال حبس براي رئيس‌جمهور پيشين کوزوو به اتهام جنايات جنگي

دادگاه ويژه رسيدگي به جنايات جنگي کوزوو در لاهه، رئيس‌جمهور پيشين اين منطقه، را به اتهام قتل، شکنجه و بازداشت غيرقانوني در جريان جنگ کوزوو به 25 سال حبس محکوم کرد. به گزارش ايلنا به نقل از رويترز، دادگاه ويژه رسيدگي به جنايات جنگي کوزوو در لاهه، "هاشم تاچي"، رئيس‌جمهور پيشين اين منطقه را به اتهام قتل، شکنجه و بازداشت غيرقانوني در جريان جنگ کوزوو به 25 سال حبس محکوم کرد.

تاچي 58 ساله در آن زمان فرمانده ارتش آزادي‌بخش کوزوو بود. وي تمامي اتهامات را رد کرده است. دادگاه اعلام کرد نيروهاي اين گروه در جريان جنگ، 96 نفر از مخالفان سياسي و افرادي را که همکار نيروهاي امنيتي صربستان تلقي مي‌شدند، کشتند و همچنين 385 نفر را به‌طور غيرقانوني بازداشت و 303 نفر را شکنجه کردند.

جنگ کوزوو در سال‌هاي 1377 و 1378 حدود 13 هزار کشته بر جا گذاشت که نزديک به 11 هزار نفر از آنها آلبانيايي و عمدتا غيرنظامي بودند. اين جنگ با عمليات هوايي ناتو و عقب‌نشيني نيروهاي صربستان پايان يافت.