بازديد معاون اول رئيسجمهور از بيستونهمين نمايشگاه الکامپ
عارف: دولت از بخش خصوصي فعال در حوزه هوش مصنوعي حمايت ميکند
معاون اول رئيسجمهور با بيان اينکه روند توسعه فناوريهاي پيشرفته و هوش مصنوعي در کشور هماهنگ، خوب و رضايتبخش پيش ميرود، گفت: دولت با رويکرد تسهيلگري و رفع موانع از بخش خصوصي و دانشمندان جوان حمايت ميکند تا ايران به جايگاه ترسيمشده خود در فناوريهاي نوظهور و رتبه تکرقمي جهان در حوزه هوش مصنوعي دست يابد.
دکتر محمدرضا عارف در حاشيه بازديد از بيستونهمين نمايشگاه الکامپ و در گفتوگو با خبرنگاران، با اشاره به دستاوردها و پيشرفتهاي علمي و فناورانه کشور گفت: روند توسعه فناوريهاي پيشرفته از جمله هوش مصنوعي در کشور بهصورت هماهنگ، خوب و رضايتبخش پيش ميرود. پيشرفت در حوزه هوش مصنوعي يکي از اولويتهاي راهبردي و جدي کشور است و معتقديم بايد در همه زمينهها، با رعايت الزامات امنيتي، از ظرفيت اين فناوري استفاده کنيم.
وي با اشاره به نقش فناوريهاي نوظهور در ارتقاي توان دفاعي کشور افزود: نقش دستاوردهاي علمي و فناورانه کشور را در دو جنگ تحميلي اخير مشاهده کرديم؛ بهگونهاي که با بهرهگيري از اين فناوريها، در جنگ رمضان شرايط دفاعي کشور هر هفته متفاوت شد و بهبود يافت.
معاون اول رئيسجمهور با اشاره به تشکيل چندين ستاد در دولت چهاردهم براي حمايت از بخش خصوصي و دانشمندان جوان و بانشاط کشور در حوزه فناوريهاي نوظهور و هوش مصنوعي تأکيد کرد: رويکرد دولت حمايت از فعاليتهاي علمي و فناورانه از طريق تسهيلگري است. اگر موانع پيش روي توسعه علم و فناوري برطرف شود، اطمينان داريم بخش خصوصي و جوانان دانشمند کشور با سرعت ايران را به افقهاي ترسيمشده خواهند رساند.
عارف ادامه داد: پيشرفت در فناوريهاي نوظهور و ICT از اولويتهاي اصلي سند چشمانداز بيستساله کشور است. رهبر شهيد انقلاب نيز دستيابي ايران به جايگاه تکرقمي جهان در حوزه هوش مصنوعي را ترسيم کرده بودند و اميدواريم در آينده نزديک به اين جايگاه دست يابيم.
وي همچنين با تأکيد بر اينکه نگاه دولت به فناوريهاي پيشرفته تنها به تأمين نيازهاي داخلي محدود نميشود، گفت: به دنبال گسترش همکاري با کشورهاي منطقه و کشورهاي حوزه تمدني مشترک هستيم که بازاري حداقل 300 تا 400 ميليون نفري را در بر ميگيرد.
معاون اول رئيسجمهور در پايان افزود: توسعه همکاريهاي علمي و فناورانه با کشورهاي عضو اتحاديهها و سازمانهايي همچون اوراسيا، اکو، سازمان همکاري شانگهاي و بريکس نيز در دستور کار قرار دارد و تلاش ميکنيم از ظرفيت اين همکاريها براي توسعه فناوريهاي پيشرفته کشور استفاده کنيم.