موسسه فرهنگی و مطبوعاتی روزنامه جمهوری اسلامی

شماره 13304
جهت اطلاع

 

*رئيس مجلس مي‌گويد: کجا نوشته که ما فقط بايد يک ‌بار در سال حقوق‌ها را افزايش بدهيم؟ قاليباف در جلسه علني ديروز مجلس افزود: «تورم در برخي کشورهاي همسايه به 65 درصد رسيد ولي در طول سال، حقوق کارمندان و کارگران را براساس تورم در طول سال، دو بار اضافه کردند. مي‌توانيم اين کار را بکنيم و منابع آن هم مي‌تواند همين ارزش افزوده بشود و مي‌توانيم منابع را از پرمصرف‌ها در اختيار کساني بگذاريم که قدرت خريد کم دارند». آقاي رئيس مجلس به جاي اينکه فکري براي جلوگيري از افزايش تورم کند، چاره کار را در افزايش دوباره حقوق‌ها مي‌داند! به اين معضل هم فکر نکرده که کارفرماهاي بخش خصوصي براي تأمين حقوق، ماليات و حق بيمه کارگرانشان چه کنند؟ معلوم نيست جامعه با اين افکار عجيب اقتصادي قرار است به چه سرنوشتي دچار شود.

*مديرعامل انجمن تالاسمي ايران با اشاره به افزايش هزينه‌هاي دارويي، حذف عملي ارز دارو، نسبت به توقف روند درمان بيماران تالاسمي هشدار داد. يونس عرب گفت: در حال حاضر ارز دارويي پرداخت نشده و واردکنندگان تحت فشار هستند که از ارز آزاد استفاده کنند. همچنين داروهاي توليد داخل با افزايش قيمت سنگين مواجه شده‌اند و بيش از يک ماه است که سازمان‌هاي بيمه‌گر و سازمان غذا و دارو از پوشش بيمه‌اي داروهاي توليد داخلي با قيمت جديد خودداري کرده‌اند. سازمان غذا و دارو، اقدام لازم براي مکاتبه با سازمان‌هاي بيمه‌گر و الزام بيمه‌ها به پوشش داروها با قيمت جديد را انجام نداده و در نتيجه بيش از يک ماه است بيماران ناچارند ماهانه بيش از 4 تا 5 ميليون تومان براي داروهاي خود پرداخت کنند در حالي ‌که بسياري از بيماران توان پرداخت چنين مبالغي را ندارند و روند درمان بيماران تالاسمي عملاً تقريباً متوقف و رها شده است.

*نظرسنجي‌هاي انجام شده از افکار عمومي آمريکا، هشدارهاي جدي به ترامپ درباره اقدام نظامي احتمالي عليه ايران مي‌دهند. براساس اين نظرسنجي‌ها اکثر مردم آمريکا، حتي در بدنه جنبش حامي ترامپ، عمدتاً مخالف جنگ جديد با ايران هستند. يک نظرسنجي جديد دانشگاه مريلند در اوايل ماه جاري از شرکت‌کنندگان پرسيد "آيا شما طرفدار يا مخالف حمله آمريکا به ايران در شرايط فعلي هستيد؟" تنها 21 درصد موافق، 49 درصد مخالف بودند و 30 درصد پاسخ دادند نمي‌دانم.